Thursday 28 February 2013

0 Elegant, stijlvol kapsel a la francaise 2013

Wat is dat toch met die Franse vrouwen die schijnbaar moeiteloos toch een bepaalde élégance uitstralen ook in spijkerbroek en witte bloes.

Natuurlijk is hier onderzoek naar gedaan hier onder een overzichtje wat de Franse vrouwen doen om er zo tijdloos en ook heel lang mooi uit te blijven zien. Tips uit de New York Times.

Ach denk niet dat ik maar in de buurt kom maar misschien met deze tips toch wat dichter bij de uitstraling van een echte Francaise.  Nu de Franse taal nog! Maar dat is weer een heel ander verhaal.

De New York Times geeft acht tips.

1. Negeer uzelf nooit. Aandacht en liefde voor uzelf worden beloond met een mooie uitstraling. Daarnaast niet bezuinigen op verzorging. Goede haar- huid- en gezichtsverzorgingsproducten zijn essentieel.

2. Ga nooit onbeschermd in de zon. Dit zorgt voor rimpels, een slechte huid en vergroot ook nog eens het risico op huidkanker. Franse vrouwen leren al op tienerleeftijd dat ze zich altijd goed moeten insmeren.

3. Houd uw gewicht altijd constant. Als u een of twee kilo's aankomt, moet het er onmiddellijk weer af. Alleen zo kunt u een goed figuur behouden. Dit kan door, zoals veel Franse vrouwen doen, kleine porties te eten, veel te lopen en weinig alcohol te drinken.

4. Franse vrouwen houden erg van gezichtsbehandelingen, massages en bezoeken aan een spa. Ziektekostenverzekeraars vergoeden bezoeken aan spa’s zelfs af en toe, als er een medische reden voor het bezoek is, zoals artritis.

5. Gebruik weinig make-up. Wel gebruiken veel Franse vrouwen een beetje oogschaduw, eyeliner, mascara en lipgloss om er natuurlijk uit te zien.

6. Gebruik veel huidproducten, maar geen zeep. Dit is te agressief voor de huid en niet nodig om schoon te worden, geloven veel Franse vrouwen.

7. Neem cosmetische chirurgie als het nodig is. Franse vrouwen zullen niet snel een facelift of opgevulde lippen nemen om er jonger uit te zien, maar gaan wel naar de dermatoloog voor een beetje botox, collageen of opvullende injecties. De ingrepen hebben als doel om er, zonder dat het opvalt, een beetje beter uit te zien.

8. Ga elke drie tot vier weken naar de kapper, en neem een natuurlijke haarkleur. Na het wassen altijd een conditioner gebruiken en even naspoelen met koud water. Het haar op de rest van het lichaam wordt zorgvuldig weggewerkt, het liefst laten Franse vrouwen zich epileren.

Hier een aantal foto's van prachtige Francaises met een mooie uitstraling en een klassiek kapsel. 











Zelfs op 50 jarige leeftijd kan een Franse vrouw nog stralen en dat beetje arrogantie en levenservaring maakt haar nog aantrekkelijker zie foto hieronder Isabelle Huppert


Monday 25 February 2013

0 Kort grijs haar maakt je jonger als geverfd haar 2013

Gelukkig zie je het steeds meer vrouwen die hun haar gewoon lekker grijs laten en een pittig kapsel nemen. Niks geen permanentje met een blauwe kleurspoeling ook met grijs haar kun je er goed uitzien.

Vind Jamie Lee Curtis een prachtig voorbeeld gewoon naturel en het staat haar prachtig ! Die vrolijke blik van haar doet natuurlijk ook heel veel.


 Je hebt ook vrouwen die hun haar wat blonder houden om er jonger uit te zien. Hieronder een paar voorbeelden.



Ik vind gewoon puur natuur eigenlijk het mooist en dan hebben we het nog niet eens over de wat oudere vrouwen die hun haar te donker blijven verven. Het maakt je bleek, je rimpels vallen meer op en je ziet er juist door dat onnatuurlijke donkere haar ouder uit zeker met uitgroei. 




Nee gewoon even doorbijten en je natuurlijk kleur laten zien op welke leeftijd dit nodig is kun je beste zelf bepalen als je op je 30e al grijs bent snap ik best dat je een poosje gaat verven.

Maar zeg nou zelf prachtige vrouwen toch die wijsheid en ervaring uitstralen !




Saturday 23 February 2013

0 Kapsel en haarstijl voor vrouwen van 40

 Kapsel voor vrouw van 40

Geloof het of niet je hoeft niet voor kort haar te gaan als je 40 bent. Veertig is echt het nieuwe dertig denk aan Courtney Cox.


In  deze jaren kunt u uw persoonlijkheid laten blijken uit uw kapsel. Ben je een warm en sensueel
type kies dan voor sexy golven tot onder het sleutelbeen.  Ben je funky en atletisch ? Kies voor een korte, slanke look. Neem een pittig kort kapsel.

Tip # 1: Zorg goed voor je haar. Naarmate we ouder worden, wordt ons haar wat brozer. Behandel uw haar met een hete-olie behandeling een keer per week en knip je haar om de 6 weken.

Tip # 2: Laagjes in je haar is erg flatterend, plat haar is het niet. Geef je fijne haar body met lagen, ongeacht uw haarlengte. Als u grof haar heeft laat het uitdunnen en snijd het met een scheermes in lagen.

Tip # 3: Ga voor kleur. Als je blond bent, probeer highlights. Als je donker haar hebt, ga dan voor caramel highlights of ga een tint of 2 lichter het maakt je gezicht wat zachter.  


 Hier een aantal voorbeelden van kapsels van vrouwen die boven de 40 zijn:







Thursday 21 February 2013

0 Waarom wordt je haar grijs als je ouder wordt ?

Heb je je ooit afgevraagd waarom haar grijs wordt als je ouder wordt en of er iets is wat je kunt doen om vergrijzing te voorkomen of op zijn minst vertragen?
  
De leeftijd waarop je je eerste grijze haren te krijgen (ervan uitgaande dat je haar niet gewoon uitvallen) wordt grotendeels bepaald door de genetica. Je zult doorgaans de eerste grijze haren zien op dezelfde leeftijd als dat dit bij je ouders gebeurde. Roken verhoogt het tempo van vergrijzen. 

Hoe komt het dat uw haar van kleur veranderd. Het heeft te maken met de vorming van melanine pigment het pigment dat ook zorgt dat uw huid bruin wordt in de zon. 


Elke haarfollikel bevat pigment cellen die melanocyten genoemd. De melanocyten produceren eumelanine, dat is zwart of donker bruin, en phaeomelanine, die is roodachtig-geel, en transporteren de melanine naar de cellen die keratine, de belangrijkste eiwit in haar te produceren. Wanneer de keratine-producerende cellen (keratinocyten) sterven, behouden ze de kleur van de melanine. Wanneer u voor het eerst grijs begint te worden, zijn de melanocyten nog steeds aanwezig, maar ze worden minder actief. Minder pigment wordt afgezet in het haar, zodat het haar lichter wordt. Zoals vergrijzing vordert, de melanocyten sterven af en produceren geen kleur meer.

Hoewel dit is een normaal en onvermijdelijk onderdeel van het verouderingsproces en is op zichzelf niet geassocieerd met de ziekte, kunnen sommige auto-immuunziekten voortijdige vergrijzing veroorzaken. Echter, sommige mensen beginnen grijs te worden als ze rond de 20 zijn perfect gezond


Extreme schokken of stress kan ook leiden tot het snel vergrijzen van uw haar maar niet in 1 nacht. 

Heb zelf het idee dat grijs haar de laatste jaren weer meer geaccepteerd wordt en dat je niet met een onnatuurlijk hoofd hoeft te lopen. Als je wat ouder wordt en meer rimpels krijgt vind ik grijs ook mooier staan, zorg wel voor een goede coupe. 


                                               ook als je grijs bent kan lang haar nog best
deze vrouw is wel erg vroeg grijs geworden



Monday 18 February 2013

0 Tips om je haar snel lang te laten groeien

Vrouwen dromen van mooi lang haar maar weten niet hoe ze dit kunnen krijgen. Wat je eet heeft ook effect op je haar groei en je moet uiteraard ook wel wat geduld hebben. Het is ook erfelijk bepaald hoe snel je haar groeit. Hier wat tips .....



1. Eet meer proteïnen.

Je vindt proteïnen in vlees, kip en ook in eieren. Als je vegetariër bent kun je linzen of bonen nemen voor meer proteïnen. Ander voedsel wat helpt om je haar sneller te laten groeien zij avocado's, sojabonen, olijfolie en vis.

2. Drink veel water

Als jij 'uitgedroogd' bent is je haar het ook dus zorg voor voldoende vocht. Droog haar breekt en splijt makkelijker en zal daarom niet zo snel groeien.

3. Gebruik een intensieve masker op je haar een keer per 2 weken.

Dit zal helpen om je haar te herstellen van eventuele schade. Als je je geen masker uit de winkel kan veroorloven kun je het ook zelf maken.

Klop een ei en zet het door je haar, laat gedurende ongeveer een half uur en spoel goed. Je haar is opgebouwd uit eiwit, dat ei vol meezit , dus het zal zorgen voor de juiste dingen om je haar te herstellen.
Als je haar droog en breekbaar probeer een hete olie masker met kokos en amandel olie, zoals kokosolie heeft een hoge penetratie en diepe conditioning vermogen, terwijl amandelolie extra glans geeft aan droog haar.
Probeer het gebruik van 2 eetlepels warme olijfolie, 1 theelepel kaneelpoeder en 1 eetlepel honing, masseer in en spoel na 15 minuten.

  
4 Bescherm je haar.

Bescherm je haar. Gebruik een badmuts tijdens het zwemmen om te beschermen tegen chloor. Bind je haar in een knot en gebruik veel conditionering spray in je haar om te beschermen tegen zonnestralen. U kunt speciale sprays kopen om uw haar te beschermen tegen UV-schade.



5 Ga regelmatig naar de kapper

Ook weer niet te vaak, want je wilt het wel laten groeien. Maar laat ongeveer 1x in de drie maanden je haar een beetje bijpunten om het gezond te houden.



6. Masseer je hoofdhuid

Masseer je hoofdhuid met je vingers voor ongeveer 5 tot 10 minuten om de doorbloeding te stimuleren naar je haarwortels. Verhoogde bloedtoevoer betekent een toename van de hoeveelheid voedingsstoffen die daar vervoerd die zal de groei toenemen.  Lavendel olie (pure essentiële olie) kan worden gemasseerd op de hoofdhuid om de andere dag er wordt gezegd dat het zeer nuttig kan zijn voor het bevorderen van de haargroei.



7 Verminder stress

Verminder stress. Stress kan leiden tot haaruitval, evenals een afname van de snelheid waarmee je haar groeit. Als u last hebben van stress, probeer yoga of andere vormen van lichaamsbeweging om jezelf te helpen om te ontstressen. Stress kan vele negatieve effecten hebben op je uiterlijk, zoals het veroorzaken van haaruitval en het veroorzaken van rimpels.



 8. Was je haar niet iedere dag

Te vaak wassen van je haar ontdoet de natuurlijke oliën in je haar die essentieel zijn voor het houden van sterk en gezond haar. Door zo min mogelijk te wassen houd je je haar dikker, gezonder en minder broos. In het begin kan het lastig zijn om hier aan te wennen en wordt je haar vaak wat vetter. Maar dit is juist de natuurlijke bescherming van je haar en je haar groeit sneller als je niet iedere dag je haar wast. Als je echt niet anders kan zou je het ook alleen kunnen uitspoelen maar zeker niet iedere dag shampoo gebruiken.



Friday 15 February 2013

0 Beroemde kapsels door de jaren heen

Zo af en toe heb je een beroemdheid die een kapsel aangemeten krijgt dat gelijk een klassieker is.

Zo'n kapsel past precies bij de persoon en zorgt voor de goede uitstraling.

Hierbij een paar foto's van een aantal mensen als je alleen het kapsel laat zien weet je eigenlijk al wie er bijhoort. Toch knap als je haar zo je handelsmerk kan worden.

Hier een aantal beroemde kapsels van vrouwen:







Voor mannen toch een stuk lastiger om met een avontuurlijk kapsel voor de dag te komen.

Maar er zijn er toch een paar heel beroemd mee geworden, denk alleen niet dat je hier thuis
op de bank tegen aan wil kijken.




Tuesday 12 February 2013

0 Haarextensions proberen / huren goedkoop 2013

Wat een goed idee van deze kapsalon !

Keek wel even raar op ken dit helemaal niet, maar je kunt ook haarextensions huren !!!!

Zou het namelijk best eens willen proberen maar om dan gelijk je extensions te gaan kopen, misschien bevalt het helemaal niet.

Maar nu kun je de extensions netjes door de kapper in laten zetten en voor een avondje / feestje even testen of dit iets voor je is.

Ik vind het echt een heel goed idee van ze en als het bevalt kun je natuurlijk voor een meer permanente oplossing kiezen.

                                                           klik hier voor de kapsalon

Dus wil jij ook wel eens lang haar proberen of misschien voor wat voller haar ?  Nu een hele goede optie om voor niet te veel geld haar extensions te proberen.

                                                                        

Thursday 7 February 2013

0 Haar accessoires voorjaar 2013 nieuw

Leuke nieuwe haar accessoires om een staart te maken of als versiering.

Er is nog veel meer te vinden maar vond deze clips en "elastieken" wel origineel om in je haar te dragen.  Ook voor jonge meiden zijn er hele leuke haar sieraden te vinden zoals deze zoete elastieken met kant en klare roze strik.

Klik op de afbeeldingen om naar de website te gaan.


Wednesday 6 February 2013

0 Kapsel voorjaar 2013 lang haar, knot, vlechten

Leuk !  Vond op internet al een aantal foto's met de nieuwe trends voor kapsels voor het voorjaar 2013 vooral voor lang haar.

Kijk even naar de foto's en misschien wel wat voor jou.

Vlechtjes vind ik wel erg leuk en ook makkelijk om zelf te doen of even hulp van een vriendin in roepen. Als je van dat mooie sluike lange haar hebt heb je zo een leuk ander kapsel.

Ook in het voorjaar van 2013 zie je de knot weer terug in diverse vormen en soorten van heel jeugdig tot reuze klassiek.

Nu nog even op zoek naar korte trendkapsels want helaas heb ik zelf geen lang haar.







Toen ik aan het zoeken was op internet kwam ik ook nog leuke mode tegen de kapsels voor de modeshows vallen een beetje tegen. Het draait echt om de kleding hier wat foto's.
Mode van Chanel, Chloe en Vuitton voorjaar 2013



 

 
back to top //PART 2